Održana press konferencija povodom početka nove takmičarske sezone

Brčko, 02.10.2014 – Danas je u Domu kulture u Brčkom održana press konferencija povodom početka nove takmičarske sezone Ženskog odbojkaškog kluba »BIMAL-JEDINSTVO« Brčko distrikt BiH.

Na press konferenciji su govorili Ranko Krsman, predsjednik kluba, Nataša Pucar, član Upravnog odbora kluba, Goran Hadžić, šef stručnog štaba kluba i Aleksandra Vidović, kapiten kluba.

Glavna tema press konferencije bila je početak nove takmičarske sezone u ženskoj Premijer ligi BiH, ali i skretanje pažnje nadležnih institucija Brčko distrikta na problem sa kojim se klub suočava od maja mjeseca ove godine.

U Sali Gimnazije Brčko, gdje klub trenira i igra sve utakmice, smješteno je nekoliko porodica čiji su domovi poplavljeni usljed katastrofalnih poplava u maju. Vlada Brčko distrikta do dan danas nije uspjela riješiti izmještanje porodica u adekvatan privremeni smještaj, što pravi problem unesrećenim porodicama, ali i Gimnaziji Brčko i klubu koji ulazi u novu sezonu bez ijednog odrađenog treninga na svom terenu. Kako je na press konferenciji istakao predsjednik kluba Ranko Krsman, odbojkšice BIMAL-JEDINSTVA u novu sezonu ulaze sa velikim žarom i ambicijama, ali nedostatak priprema može dovesti do problema u nastupima i negativno uticati na glavni i najsnažniji brend Brčko distrikta, a to su ženska i muška odbojka u Brčkom.

Bez obzira na trenutni veliki problem kluba, trener ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« i šef stručnog štaba Goran Hadžić ipak vjeruje u odbojkašice i osvajanje novih titula. Novu opremu za ovu sezonu i novu želju za osvajanjem titula brčanske princeze će premijerno pokazati u susretu prvog kola protiv UOK »BL-Volley« u petak, 3. oktobra, u Banja Luci, a prvu utakmicu kod kuće Brčanke igraju u 3. kolu protiv OK »HE na DRINI« 17/18. oktobra.

Na posljednjem, nedavno odigranom, pripremnom turniru pred sezonu »SportZDK Volleyball Open«, Brčanke su na kraju slavile pobjedivši u finalu ekipu UOK »BL Volley« Banja Luka rezultatom 3:0.

Odbojkašice ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« ulaze u novu sezonu u nešto promijenjenom igračkom sastavu koji čine: Paradžik Ajla, Mitrović Sandra, Vasić Dijana, Ćirković Jelena, Husić Amira, Okuka Arijana, Dragutinović Žana, Božić Milana, Čoralić Sandra, Sinanović Ajla, Vidović Aleksandra, Nikić Marija, Simić Verica, Banjanin Milana i Kostić Vera.

ŽOK »BIMAL-JEDINSTVO« je dugogodišnji apsolutni prvak u Bosni i Hercegovini, sa osam titula šampiona Bosne i Hercegovine i šest titula pobjednika KUP-a Bosne i Hercegovine. Titule prvaka države klub je osvojio u sezonama 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Brčanke dominiraju i u KUP-u BiH sa osvojenim titulama u 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. i 2013. godini.

Klub je na nivou Bosne i Hercegovine proglašen za drugi najbolji sportski kolektiv za 2011. i 2012. godinu. U Brčko distriktu klub je proglašen za najbolji sportski kolektiv u posljednjih pet godina, uključujući i posljednji izbor za 2013. godinu.

Saradnja sa BIMAL-om

Dugogodišnji veliki uspjeh brčanskih odbojkašica bio je povod kompaniji BIMAL d.d. da u 2013. godini ponosno prihvati generalno sponzorstvo kluba i na ovaj način pokaže da se pravi trud i zalaganje itekako prepoznaje.

»Saradnja BIMAL-a i kluba je plod našeg iskrenog divljenja i poštovanja za ovoliki uspjeh jednog lokalnog sportskog kluba, a nastavak nizanja titula ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« potvrda da smo napravili pravi potez i da smo zajedno još jači«, izjavila je za medije Nataša Pucar, Direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a i članica UO kluba.Postavio: admin Nema Komentara

Odgovori


Design by FourDukes 2016. All rights reserved.