Brčko ponovo domaćin finalnog turnira KUP-a BiH

Brčko, 09.03.2016 – Danas je u zgradi Gradske vijećnice u Brčkom održana press konferencija povodom održavanja 11. finalnog turnira KUP-a BiH u Brčkom koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

Subota, 12.03.2016
17:30 ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ Brčko distrikt BiH – OK „SLOBODA“ Tuzla
20:00 OK „KULA GRADAČAC“ Gradačac – ŽOK „GACKO“ Gacko
Nedjelja, 13.03.2016
15:00 Finalna utakmica

Organizator i domaćin ovogodišnjeg finalnog susreta KUP-a BiH je ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ koje je ovaj kup osvajalo 7 puta do sada.

Na press konferenciji medijima su se obratili Luka Jurić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Nataša Pucar, član Upravnog odbora ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“, Smail Pezerović, šef stručnog štaba i trener ekipe ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ i Dijana Vasić, odbojkašica ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“.

Nataša Pucar, član Upravnog odbora ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ i Direktor korporativnih komunikacija BIMAL d.d, koja je generalni sponzor kluba, na samom početku press konferencije izrazila je zahvalnost gradu Brčko na podršci u organizaciji finalnog turnira KUP-a BiH u ženskoj i muškoj odbojci, naglasivši da Brčko iz godine u godinu opravdano nosi epitet grada odbojke zbog velikog broja osvojenih titula u obje konkurencije. Nataša Pucar je naglasila i kako generalni sponzor BIMAL pruža aktivnu podršku u organizaciji svih događaja za klub, uključujući i organizaciju ovog turnira.

Luka Jurić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine naglasio je kako je ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ već šesti put domaćin ovog turnira zbog dokazano izvanredne organizacije te je ispred saveza čestitao svim učesnicima završnice turnira i naglasio kako svi mogu da očekuju vikend dobre odbojke i jedan kvalitetan sportski događaj.

Prema riječima trenera ekipe „ŽOK BIMAL-JEDINSTVO“ Smaila Pezerovića, finale i titula KUP-a BiH za ovu godinu je cilj i očekuje kako će se Brčanke naći u finalnoj utakmici. „U finalnom turniru nema loše i nema slabe ekipe, ali kao trener kluba mogu da kažem da se spremam za finale“, izjavio je Pezerović.

„Sve željno iščekujemo nove šanse da osvojimo još jednu titulu pobjednika kupa i sa velikim ambicijama idemo u susret novim uspjesima za naš tim i grad Brčko“, izjavila je pred prisutnim medijima Dijana Vasić, odbojkašica ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“

Na kraju press konferencije još jednom su pozvani svi ljubitelji sporta u Brčko distriktu da dođu u sporstku salu Gimnazije u navedenim terminima i budu glasni u podršci mladim Brčankama i Brčacima, koji će dati sve od sebe da titule pobjednika ostanu u našem gradu.Postavio: admin Nema Komentara

Odgovori


Design by FourDukes 2016. All rights reserved.