BIMAL ponosni generalni sponzor ŽOK »BIMAL-JEDINSTVO«

Brčko, 25.09.2013. – Danas je u Domu kulture u Brčkom održana press konferencija povodom predstavljanja Ženskog odbojkaškog kluba »BIMAL-JEDINSTVO« Brčko distrikt BiH, odnosno saradnje ŽOK »Jedinstvo« i generalnog sponzora BIMAL d.d. do koje je došlo nedavnim potpisivanjem sponzorskog ugovora.

Na press konferenciji su učestvovali Esad Omerhodžić, potpredsjednik kluba, Radoslav Subotić, član Upravnog odbora kluba, Nataša Pucar, član Upravnog odbora kluba, Saša Grekulović, direktor kluba i Goran Hadžić, šef stručnog štaba kluba.

Glavna tema press konferencije bila je početak nove takmičarske sezone u ženskoj Premijer ligi BiH i predstavljanje seniorske selekcije kluba koja spremno ulazi u novu sezonu. Poseban osvrt bio je na dosadašnjim uspjesima brčanskih odbojkašica koje su već dugi niz godina apsolutne šampionke Bosne i Hercegovine osvajanjem titula šampiona Premijer lige BiH, kao i titula pobjednika KUP-a BiH.

Upravo je dugogodišnji veliki uspjeh brčanskih odbojkašica bio povod kompaniji BIMAL d.d. da prihvati generalno sponzorstvo kluba i na ovaj način pokaže da se pravi trud i zalaganje itekako prepoznaje i nagrađuje. »Trud i veliki uspjeh brčanskih princeza nije ostao neprimjećen i naša kompanija je sa ponosom prihvatila generalno sponzorstvo kluba. Ovaj poduhvat za našu kompaniju znači i više od saradnje privatne kompanije i kluba iz lokalne zajednice u kojoj poslujemo. Kroz ovu saradnju BIMAL je postao dio jedne dugogodišnje tradicije uspješnosti tima nošenog snagom vizije i požrtvovanog rada rukovodstva kluba, kao i nevjerovatnom energijom i entuzijastvom mladih odbojkašica«, riječi su Nataše Pucar, članice UO kluba i Šefice korporativnih komunikacija u kompaniji BIMAL koja je takođe dodala da je podrška klubu mladih odbojkašica ujedno i doprinos njihovom odgoju i razvoju u buduće uspješne poslovne žene, majke i domaćice.

Goran Hadžić, šef stručnog štaba i glavni trener naglasio je kako odbojkašice spremno ulaze u novu sezonu u istom igračkom sastavu kao i prethodne godine. »Što se tiče igračkog sastava kluba on je isti kao i prethodne godine i mi smo potpuno spremni za novu sezonu. Kada je u pitanju ukupni sastav kluba on je najjači do sada jer smo mi »BIMAL-JEDINSTVO« i kao takvi predstavljamo novu snagu ujedinjenja najsupješnijih u svom djelovanju« istakao je trener Hadžić i dodao da su ambicije kluba svakako ponovno osvajanje titula šampiona prvenstva BiH i pobjednika KUP-a BiH.

O Klubu

Ženski odbojkaški klub u Brčkom osnovan je 1946. godine. Od ujedinjenja Odbojkaškog saveza BiH u 2005. godini bračanske odbojkašice su osvojile najveći broj titula šampiona Premijer lige BiH u sezonama: 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 kao i najveći broj titula pobjednika KUP-a BiH u 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. i 2013. godini.

Klub je na nivou Bosne i Hercegovine proglašen za drugi najbolji sportski kolektiv za 2011. i 2012. godinu. U Brčko distriktu klub je proglašen za najbolji sportski kolektiv u posljednjih pet godina, a igračice, trener i članovi UO su proglašavani za najbolje pojedince.

U klubu je trenutno registrovano 148 odbojkašica u svim selekcijama, a posebna pažnja se poklanja uzrastu do 10 godina kojih u klubu ima preko 50.Postavio: admin Nema Komentara

Odgovori


Design by FourDukes 2016. All rights reserved.